Facebook Twitter Pinterest

Zo vind ook jij de ideale oppas en geniet je zorgeloos van je avondje uit

Zo vind ook jij de ideale oppas en geniet je zorgeloos van je avondje uit

Ze stond hier gewoon ineens op de stoep. Om een trapje te lenen weliswaar. Ze gaat studeren aan de PABO en is net in Breda gearriveerd om haar studentenkamer in het appartementengebouw achter me in te richten. Toeval of niet, maar al babbelend kwamen we er achter dat we allebei uit hetzelfde zeeuwse dorp komen en onze grootouders bijna naast elkaar wonen. Al met al dus de ideale oppas waar ik eigenlijk naar op zoek was; woont dichtbij, is gek op kinderen, nog geen drukke agenda en toch ook min of meer vertrouwd!

Als jonge ouders komt er een moment dat je weer eens de deur uit wilt/moet. Voor de opvang tijdens werktijd heb je vaak al aan het begin van je zwangerschap iets geregeld; de meeste kindjes gaan naar een kinderdagverblijf, een gastouder of naar opa en oma. Maar ook na werktijd wil of moet je soms wel eens de deur uit, om weer eens lekker met zijn tweetjes weg te zijn, bij te kletsen met die vriendin of naar een feestje. Voor die momenten is het handig om een (vaste) oppas achter de hand te hebben. Omdat niet iedereen het geluk heeft dat ze zomaar op de stoep staan, zetten we  7 tips voor je op een rijtje voor het vinden van een oppas.

 

Opa’s en oma’s

De meest voor de hand liggende tip; ze doen het vaak met heel veel liefde en beter vertrouwd kun je je kindje niet achterlaten!


Via via

Vraag eens aan de buurvrouw of zij een oppas heeft voor haar kinderen of misschien heb je wel een buurmeisje dat op kan passen. Grote voordeel is dat je een oppas die je op deze manier vindt al (indirect) kent en je dus weet of het vertrouwd is.


Oudermatch

Heb je liever een ervaren ouder en vind je het ook geen probleem om af en toe op de kindjes van iemand anders te passen? Meld je dan aan op oudermatch (ook voor gastouders)


Student

Bellen ze bij jou niet spontaan aan net als bij mij? Via oppasstudent vind je een student bij jou in de buurt die het leuk vind om op kinderen te passen. (alleen in studentensteden)


Marktplaats

Waar zouden we zijn zonder Marktplaats? Al lang niet meer de site waar je alleen maar tweedehands spullen vindt. Tegenwoordig hebben ze ook een rubriek diensten waaronder je ook oppas en kinderopvang vindt. Wat ik erg fijn vindt is dat er ook advertenties zijn met referenties!


Oppasbureau

In sommige plaatsen is er een (vanuit de gemeente georganiseerd) oppasbureau, ook zij kunnen een match maken tussen jou en een gediplomeerd oppas.

 

Oppasnetwerk

Je bent niet de enige ouder die op zoek is naar een oppas, dus waarom zou je je krachten niet bundelen? Er zijn verschillende initiatieven online te vinden onder “oppasnetwerk”.  Hierbij betaal je niet in geld, maar in punten. Deze kun je zelf ook weer verdienen door op andere kinderen te passen. Scheelt je dus geld, je bouwt een netwerk op en de kinderen vermaken zich samen.

 

We hopen dat een van deze tips voor jou leidt tot het vinden van een goede oppas zodat je weer eens van een avondje uit kunt genieten!

 

Heb jij nog andere tips? We horen ze graag!

Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »