Facebook Twitter Pinterest

Zo bouwt ook papa een band met je baby

Zo bouwt ook papa een band met je baby

Een van de vragen die veel zwangere vrouwen gesteld wordt is “ga je straks borstvoeding geven?” En laten we voorop stellen dat het antwoord altijd goed is als het voor jou goed voelt! Het is jouw kindje en jij voelt het beste aan wat voor jullie werkt.

Sommige mama’s kiezen niet voor borstvoeding omdat het dan voor vaders makkelijker zou zijn om een band met het kindje op te bouwen. Nou heb je als moeder inderdaad wel een kleine voorsprong omdat je lichaam oxytocine (het knuffelhormoon) aanmaakt tijdens de borstvoeding (en bevalling en seks). Dit feel good hormoon maakt dat je je verbonden en gelukkig voelt.
 

Dit wil niet zeggen dat vaders geen band opbouwen met hun baby, ze doen dit alleen op een andere manier en zonder die oxytocine. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die de (aanstaande) papa’s kunnen helpen bij het opbouwen van een band met jullie kindje. Belangrijk is het terugkerende element van alle handelingen. Zo bouwen vader en kind dagelijks, stapje voor stapje aan hun band.
 

1. Luiers verschonen

Klinkt misschien een beetje als het afschuiven van het vuile werk, maar baby’s voelen het als er voor ze gezorgd wordt. Luiers verschonen is daarvoor een ideal moment. Papa kan gekke bekken trekken, kietelen, knuffelen en plezier maken met de baby. Voor ons was het een vast ritueel tijdens de nachtvoedingen, papa verschoonde de luiers waarna ik de meisjes borstvoeding gaf; teamwork!

 

2. Badderen

Een heerlijk momentje voor zowel je kleintje als voor papa. De meeste baby’s kunnen heerlijk ontspannen in hun badje. Laat ze lekker samen van dat momentje genieten, heb jij ook even tijd voor jezelf!3. Kiekeboe spelen

(Of zoals mijn peuterdochter zegt “kipenkoe”) Een spelletje dat vrijwel alle baby’s aan het lachen maakt. Onbetaalbare momentjes en zeg nou zelf; als je ze zo samen bezig ziet dan kun je toch niet anders dan verliefd zijn?

 

4. Voedingen

Ook al krijgt je kindje Borstvoeding; toch kun je papa hier bij betrekken. Laat je baby bijvoorbeeld bij papa boeren. Vergeet ook niet om als je straks gaat kolven op tijd te beginnen je baby te laten wennen aan het drinken uit een flesje, een mooie klus voor papa!

 

5. Laat ze af en toe even alleen

Veel jonge mama’s hebben de neiging om de verzorging van hun baby zoveel mogelijk zelf te doen, terwijl papa dit ook prima kan! Laat ze af en toe even lekker alleen en geniet van die kleine momentjes voor jezelf.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken te bedenken die een vader met zijn baby kan doen. Wat zijn jouw tips voor aanstaande vaders om een band op te bouwen met hun kindje?Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »