Facebook Twitter Pinterest

Wil jij het weten?

Wil jij het weten?

Tijdens de 20 weken echo wordt natuurlijk gekeken of je kindje gezond is. Wil jij ook weten of het een jongen of een meisje is en mag iedereen het weten?

Jongen of een meisje?
Als je zwanger bent krijg je in ieder geval bij de 12 weken en 20 weken een echo aangeboden. Bij de 12 weken wordt vooral de duur van je zwangerschap vastgesteld en bij de 20 weken wordt je kindje van top tot teen gecheckt. Ik vond het beide keren erg indrukwekkend om te zien hoe compleet zo’n klein babylijfje al is (en gelukkig beide keren ook helemaal gezond!). Voor veel ouders is er echter nog een ander gegeven waar ze erg benieuwd naar zijn; wordt het een jongen of een meisje?

 

Verrassingen
Onze beide dochters waren een verrassing. Mijn partner heeft even getwijfeld, hij was erg nieuwsgierig, maar vond het uiteindelijk ook leuk om voor de verrassing te gaan. Als we er al voor hadden gekozen om het geslacht te weten, hadden we dat voor onszelf gehouden. Maar dat kan natuurlijk ook anders!


Gender Reveal Party
In Amerika is het al erg gebruikelijk om een zogenaamde “gender reveal party” te houden. In plaats van dat de echoscopiste jullie vertelt of je zwanger bent van een jongen of een meisje laat je het geslacht op een briefje schrijven dat in een envelop gaat. Met deze envelop ga je naar de bakker en laat daar een speciale taart maken. De kleur van de vulling van deze taart is afhankelijk van het geslacht. Je nodigt al je vrienden en familie uit om aanwezig te zijn bij het aansnijden van de taart, zo weet iedereen op hetzelfde moment of ze straks blauwe of roze muisjes mogen verwachten!

 

Activiteiten 
Laat de gasten bij binnenkomst een gokje wagen; kiezen ze kamp roze of kamp blauw (uiteraard met bijbehorende hoedjes, buttons of vlaggetjes). Laat een grote doos vullen met roze of blauwe heliumballonnen en open deze; leuk voor de foto’s! Vraag de gasten om suggesties voor de naam van je kindje. Op ons Pinterest bord vind je nog meer ideeën!


Wil jij het weten? 


Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »