Facebook Twitter Pinterest

Werktitels

  • Geplaatst op
  • Door Eva den Doelder
  • Geplaatst in namen, werktitels
  • 0
Werktitels

Over de naam van je ongeboren kindje. (eerder gepubliceerd op 17 augustus 2011

Werken en 30 weken zwanger
Het bedrijf waar ik werk hield vorig jaar voorafgaand aan dé grote vakbeurs een internationale dealermeeting om de nieuwe produkten te introduceren. Vanuit de hele wereld kwamen onze dealers naar Nederland. Onder de collega’s viel ik zeker op, niet alleen omdat ik één van de weinige vrouwen was, maar nog meer omdat ik op dat moment 30 weken zwanger was. In Nederland vrij normaal dat je dan nog aan het werk bent, maar in sommige landen ligt dat toch heel anders.
 

Internationale verschillen
Zo vond onze chinese dealer vond het maar niets dat ik nog aan het werk was en was helemaal geschokt toen ik ‘s avonds bij het diner op hoge hakken verscheen! Onze dealer uit de Philipijnen daarentegen gaf me het advies om maar veel te wandelen, dat zou gezond zijn voor moeder en kind. Toen ik hem vertelde dat ik dat gewend was (de 5 jaren daarvoor liep ik mee met de Nijmeegse 4daagse, wist ie niet wat hij hoorde, dat was nou ook weer niet de bedoeling…). Onze turkse dealer vroeg me of ik al wist wat het geslacht was van de baby. We wilden dit zelf een verrassing houden en dit kon ik dan ook niet vertellen. Dus vroeg ze me welke namen we in gedachten hadden. Dat wilden we zéker een verrassing houden. In Nederland heel gewoon, maar uit dat gesprek waar nog meer nationaliteiten bijstonden, bleek wel dat in heel veel landen de naam van te voren al wordt bekend gemaakt.
 

Barbabientje
Nu hebben veel nederlandse aanstaande ouders dan ook een “werktitel”  voor hun nog ongeboren kindje. Zo was de werktitel bij mijn eerste zwangerschap “Roevus”, een samentrekking van de beginletters van onze namen. Van onze dochter hadden we al bij 6 weken een echo. Wat je dan ziet is een soort Barbapapa-vorm en dus werd haar werktitel “ Barbabientje” (met als gevolg dat we aardig wat Barbapapa-kraamcadeaus kregen). Voor de zwangerschap waar we net afscheid van hebben genomen was de werktitel “Ieniemienie”, hoe we daar bijkwamen weet ik eigenlijk niet meer…
 

Ben benieuwd of jullie ook leuke werktitels hebben / hadden! Ik hoor ze graag!

Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »