Facebook Twitter Pinterest

Terug aan het werk na je zwangerschapsverlof - 9 tips

Terug aan het werk na je zwangerschapsverlof - 9 tips

Zestien zwangerschapsverlof lijkt een hele lange tijd. Maar als jij volop van je baby geniet vliegen deze weken voorbij en komt de dag dat je weer terug aan het werk mag heel snel dichtbij. Om je te helpen wennen aan je nieuwe rol als werkende moeder zetten wij 9 tips voor je op een rijtje:

Kopje koffie? 

Zeker als je kleintje nog (meerdere keren) per nacht wakker word kan koffie je door de dag helpen. Minder dan vijf koppen per dag zal voor je kleintje over het algemeen geen invloed hebben. Zoek zelf naar de voor jullie juiste balans.

 

Laat je kindje met een goed gevoel achter

Oefen voor je daadwerkelijk weer aan het werk gaat al eens met de gastouder, oppas of kinderdagverblijf. Zo is voor je kindje de overgang niet te groot en weet jij ook alvast hoe dat gaat. Maak je je zorgen of de voeding wel op de juiste manier wordt gegeven of de luier juist wordt verschoond? Neem die zorg voor jezelf weg door gewoon een (paar) keer te kijken hoe jullie oppas dit doet. 

 

Sla je pauzes niet over

Ook al houd je nog zo van je werk, je hoeft echt je pauzes niet over te slaan omdat je nu misschien minder werkt en /of tijdens werktijd kolft. Zowel op kolven als op je pauzes heb je recht. Bedenk ook dat je juist de gezellige praatjes tijdens de lunch wel een hebt gemist tijdens je verlof.

 

Babyfoto’s

Hoe trots je ook bent op je kleintje, ga niet het hele bedrijf rond met foto’s. Denk aan jezelf toen je nog niet met kinderen bezig was. Niet iedereen zit te wachten op de hele serie. Plaats een foto op je bureau (of bureaublad van je computer) en geef collega’s zelf de mogelijkheid om te informeren.

 

Zet alles ’s avonds klaar 

Snel douchen, een boterham eten en de deur uit vliegen lukt niet meer met een baby. Voor je nu de deur uit gaat moet je ook je kleintje verschonen (misschien zelfs meerdere keren), voeden en aankleden. Alles wat je de avond van te voren klaar kan zetten scheelt je ’s ochtends tijd. Handig is het ook om eens te timen hoe veel tijd je nodig hebt. Weet je meteen wat de nieuwe alarmtijd voor je wekker is.

 

Je bent niet alleen

Je bent niet de eerste werkende moeder. Zoek familie, vrienden of collega’s op met kinderen. Zij houden dezelfde ballen in de lucht en begrijpen je als geen ander. Vaak hebben ze ook nog handige tips voor je.

 

De eerste week is het moeilijkste

De eerste week zal pittig zijn; een nieuw ritme voor jou en je kleintje en niet meer de hele dag onbeperkt knuffelen is wennen. Onthoud dan dat die stress minder wordt naarmate jullie aan dit nieuwe ritme gewend raken. Plan die eerste werkweek ook zo weinig mogelijk buiten je werk om.

 

Maak je niet teveel zorgen over kolven op het werk

Als het goed is heb je hierover met je werkgever al afspraken gemaakt voor je met zwangerschapsverlof ging en heeft deze een ruimte voor je ingericht. Begin al tijdens je verlof met kolven zodat jij er aan went en je kindje ook kan wennen aan het drinken uit een flesje. Bovendien kun je zo ook een klein voorraadje aanleggen, handig als het kolven op je werk niet meteen lukt!

 

Dress to impress

Als je er goed uitziet geeft dat je zelfvertrouwen een boost. Bedenk dus van te voren wat je aan gaat doen als je voor het eerst weer gaat werken en zorg dat dit gewassen en gestreken klaar hangt. Zoek er ook de juiste lingerie, schoenen en tas bij (Tip: deze lingerie helpt je weer terug aan je pre-zwangerschapsfiguur) en pas alles een keertje. Je lichaam is door je zwangerschap waarschijnlijk veranderd en niets is vervelender dan daar achter te komen op de dag dat je weer gaat werken! Ook heerlijk is het om nog even lekker naar de schoonheidsspecialiste of kapper te gaan (meteen een mooie gelegenheid om je kleintje aan de gastouder te laten wennen)

Heb jij tips voor andere moeders die strak weer aan het werk gaan? We horen ze graag! 

 
Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »