Facebook Twitter Pinterest

Maak de mooiste zwangerschapsfoto's zelf met deze tips van een pro

Maak de mooiste zwangerschapsfoto's zelf met deze tips van een pro

Voor wie Rondom Eva al langer volgt op Facebook, onze blogs of de nieuwsbrieven is het geen geheim; wij zijn dol op mooie foto’s van je zwangerschap en je baby.

Zelf ben ik nog steeds erg blij met de geboortereportage die nederlands eerste geboortefotografe Marry Fermont maakte. Nu zij aangekondigd heeft zelf zwanger te zijn vroegen we haar om tips om zelf foto’s te maken van je zwangerschap.

 

Ga je zelf aan de slag met het maken van mooie buikfoto’s? Lees dan zeker even haar tips!

 

1. Kleding
Als je kleding aan doet, houd 't simpel! Geen drukke printjes of plaatjes erop. De focus moet naar de buik gaan. Uiteraard kun je ook kiezen om foto's van je blote buik te maken. Zorg dat je broek niet te strak zit of dat je een mooi randje ziet van je ondergoed. Let er op dat wanneer je strakke kleding hebt aangehad, je dan geen striemen in je huid ziet. Zeker als je op het laatst vocht vasthoudt, is dit niet zo mooi. (Meer kledingtips vind je in ons blog 7 kledingtips voor je zwangerschapsshoot.)


2. Achtergrond
Kies een rustige achtergrond. Het liefst een effen muur. Heb je die nergens in huis, zorg dan dat je buik zoveel mogelijk van de foto opvult, dan heb je ook geen "last" van de achtergrond. Je kan ook kiezen om een tegenlicht foto te maken voor het raam. Je bent dan zelf zichtbaar als silhouet (donker) en het raam is dan licht.


3. Moment
Het is nooit te laat of te vroeg om te beginnen. Wanneer je vroeg begint kan je om de zoveel weken een foto van je buik maken. Wanneer je deze foto's naast elkaar plaatst aan het einde van de zwangerschap kan je zien hoe je buik gegroeid is. Extra leuk is om de serie af te maken met je baby op je buik. Let op: de foto's worden nog sterker wanneer ze elke keer in dezelfde kleding en op dezelfde plek worden gemaakt!


4. Wie maakt de foto?
Je kan aan je partner vragen of hij/ zij de foto's wilt maken. Dit geeft je iets meer mogelijkheden qua poses. Je kan ook de zelfontspanner gebruiken of nog simpeler: jouw telefoon! Met je telefoon maak je snel en gemakkelijk een foto van je buik en met al die leuke apps die nu bestaan (ik heb zelf Rhonna Designs) zet je er heel gemakkelijk een datum bij. Dit zou je zelfs elke dag kunnen doen.

Buikselfie

5. Spiegel
Wil je alvast zelf kunnen spieken hoe je er uit ziet en of je wel goed staat? Maak dan een foto van jezelf in de spiegel. Weet je zeker dat je er goed op staat :-)


6. Al kinderen?
Heb je al kinderen en wil je die betrekken in de foto? Dan is het leuk om hen te laten zien hoeveel maanden je zwanger bent. Bijvoorbeeld door hen vingers op te laten steken. Elke maand een vinger erbij. Of door een krijtbordje te hebben, waar je opschrijft hoeveel weken je zwanger bent, wat zij kunnen vasthouden.


7. Licht

Voor een goede foto heb je licht nodig. Het mooiste is daglicht. Zoek daarom een plek waar er voldoende daglicht is en maak het jezelf niet extra moeilijk om het 's avonds nog bij de schemerlamp te proberen.


8. Inspiratie op pinterest

Heb je al zin om het zelf te doen? Op de Pinterest borden van Fermont Fotografie én Rondom Eva vind je allerlei ideeën uitgewerkt! Als je nog wat leuks tegenkomt, dan zie ik het graag op het bord verschijnen! Of nog leuker: als jij je eigen zwangerschapsfoto('s) hebt gemaakt dan zie ik 't daar graag terug! Hoe dat gaat: volg het bord en dan nodig ik je uit om mee te pinnen. Kan niet wachten om al jullie creaties te zien!

 
Dankjewel Marry voor je tips! We wensen je een hele mooie zwangerschap en zijn benieuwd naar je buikselfies ;-) Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »