Facebook Twitter Pinterest

Een droom van een Moederdag

Een droom van een Moederdag

Enigszins verbaasd nam ik gisteren bij het ophalen van mijn peuter bij de creche een cadeautje in ontvangst. Voor “moederdag” zeiden de leidsters er bij. Natuurlijk; het is bijna meivakantie en de laatste zondag daarvan is het al weer Moederdag!

Nu kan ik een heel pleidooi gaan houden dat alle (aanstaande) papa’s mooie lingerie voor hun vrouwen moeten uitzoeken, maar dat heb ik al eens gedaan in een post over Valentijnsdag. Eerst dacht ik even terug aan wat mijn eigen moeder altijd antwoorde als ik haar deze vraag stelde. Zij antwoorde steevast “lieve kinders” heel frustrerend, want in mijn ogen had ze er al 3 en kon ik daar weinig invloed op uitoefenen… In plaats daarvan heb ik bij mijn vriendinnen eens even een klein onderzoekje gedaan hoe zij hun ideale moederdag dromen.

 

Slapen
Je kleine apie(s) slapen
minimaal  een uur langer dan ze gewend zijn. Of wanneer ze nog klein zijn de hele nacht door.

Ontbijten
Dat ze vervolgens ook nog eens zelf naar de keuken gaan en een boterham voor zichzelf maken terwijl jij je nog eens lekker om kunt draaien.

Entertainen
Dat je oudste zelf uitvind hoe hij de DVD van Frozen opzet en ze deze samen in alle rust gaan bekijken.

Jouw beurt
Dat als er eindelijk een volwassene opstaat om te gaan kijken wat de kinderen allemaal uitspoken dat dan je partner is.

Badtijd
Dat als ie dan toch uit bed is ze uitgebreid in bad doet (inclusief haren wassen) terwijl jij je voor nog eens een uur om kunt draaien en ze ondertussen gezellig bezig hoort.

Fijn wakker worden
Volledig uitgerust (vooral dat) wakker worden en naast je bed een heerlijk ontbijtje vinden met een dampende kop koffie / thee en een lief briefje van je partner en een prachtig kunstwerkje van je kind(eren) er bij.

Me-time
Aansluitend uitgebreid én ongestoord je terug kunnen trekken in de badkamer zonder dat je je zorgen hoeft te maken of de kinderen niet je behang onder krassen, gevaarlijke toeren uithalen of dingen eten die niet goed voor ze zijn.

Zingen onder de douche
Onder de douche staan en je niet hoeven te haasten en jezelf zelfs betrappen op zingen onder de douche.

Fris en fruitig
Dat wanneer je dan eindelijk, na in alle rust je outfit te hebben uitgezocht, fris en fruitig de woonkamer instapt je je hele gezin fris gewassen en mooi aangekleed aantreft en ze allemaal voor je roepen “fijne moederdag mama!”

Dromen
Dat je wanneer je uit deze Moederdagdroom ontwaakt om 6 uur ’s ochtends omdat je baby huilt en je bijna zindelijke peuter in bed heeft geplast je je realiseert dat dit een dag als alle andere is...en je dolgelukkig bent moeder te mogen zijn van deze “brave kinders”. (toch Mam? ;-))
Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »