Facebook Twitter Pinterest

Durf jij weer te niesen sinds je bevalling?

Durf jij weer te niesen sinds je bevalling?

Vanmorgen was ik op kraamvisite bij een oud-huisgenootje. Ruim 3 jaar woonden we samen in hetzelfde studentenhuis, en ook al zien we elkaar nog maar een paar keer per jaar, die band blijft bestaan. Aan een half woord hebben we genoeg en we hebben dan meestal ook snel hele persoonlijke gesprekken.

Ongemak
Nadat ik haar knappe zoontje had bewonderd vroeg ik dan ook hoe het nu met haar gaat. De bevalling was prima verlopen, maar ze had aan de zwangerschap nog wel een klein ongemakje overgehouden; ze had haar blaas nog niet helemaal onder controle en kon dan ook niet vrijuit niesen of lachen zonder urineverlies.


Taboe
Over de kwaaltjes waar je tijdens je zwangerschap last van kunt hebben hoor je andere moeders wel vertellen; misselijk, maagzuur, bekkenklachten, vermoeidheid. Maar zelden hoor je vrouwen vertellen dat ze sinds hun bevalling last hebben van ongewenst urineverlies. Toch heeft 1 op de 4 vrouwen hier last van. Na de bevalling heeft zelfs 1 op de 3 vrouwen hier (meestal tijdelijk) last van. Niet zo heel gek eigenlijk; door het kindje dat in je buik groeit ontstaat er druk op je bekkenbodemspier waardoor deze (tijdelijk) minder goed werkt.


Herstel
Bij de meeste vrouwen komt de bekkenbodem na de bevalling geleidelijk weer terug in vorm (dus ook voor mijn vriendin is er nog hoop). De spierweefsels worden langzaam maar zeker weer stugger waardoor je weer controle krijgt over je blaas.


Zoek hulp
Had je tijdens je zwangerschap al last van lichte incontinentie of heb je dit zo’n 3 tot 4 maanden na je bevalling nog steeds? Ga dan echt even naar je huisarts. Schaam je hier niet voor, want dit komt dus veel vaker voor dan je denkt. Samen met een bekkenbodemfysiotherapeut kun je dan werken aan je herstel.


Een oplossing
Wanneer je klachten nog niet zijn verholpen hebben we een mooie oplossing (die trouwens ook erg handig is als extra backup voor je menstruatie!) voor je; Dear Kate. Dit is revolutionair, lekvrij ondergoed voor vrouwen. De ontwerpster en oprichter van Dear Kate heeft een achtergrond in de chemische engineering. Deze kennis gebruikte ze om de gepatenteerde broekjes te ontwikkelen. Deze bevatten twee luxe microfiber laagjes en een dunne ademende buitenlaag; een revolutionaire ontdekking die je zelfvertrouwen een boost geeft!

 Dear Kate beschermt tegen ongewenst urineverlies


Zo kun jij dus weer vol zelfvertrouwen achter je kleintje aanrennen!

 


Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »