Facebook Twitter Pinterest

9 redenen waarom moeder zijn zo mooi is

9 redenen waarom moeder zijn zo mooi is

In een gesprek dat ik gisteren met een vriendin had kwamen we beide tot de conclusie dat we allebei de laatste jaren erg veranderd waren. De manier waarop ik naar het leven kijk en het ervaar is enorm veranderd sinds ik moeder ben geworden. Hoe mooi is het dan om je te realiseren wat je allemaal zo prachtig vind aan het moederschap?


1. Trots
Als je kind iets nieuws geleerd heeft kun je daar zó ontzettend trots op zijn. Van de week kondigde mijn peuter bijvoorbeeld aan dat ze niet meer op het potje hoefde, maar voortaan wel op de wc zou plassen. Voor mij is dat wereldnieuws en daar ben ik minstens net zo trots op als wanneer het nederlands elftal Wereld Kampioen zou worden.

2. Geluksmomentjes

Toen de regen deze week maar aan bleef houden heb ik de meisjes in regenjassen en bijbehorende laarsjes gehesen en zijn we heerlijk gaan plassen stampen. Wat een pret was dat, ze konden er geen genoeg van krijgen. De blijdschap die je ervaart tijdens dat soort simpele dingetjes is onbetaalbaar.
 

3. Functioneren op weinig slaap

Een ziek kind? Of je nu twee of twintig keer je bed uit moet, je doet het allemaal. Nachtmerries? Je gaat je bed uit om je kleintje een extra knuffel te geven zodat ze weer lekker verder kunnen slapen. Je staat ’s morgens zelfs eerder op zodat je ze nog even een extra knuffel kunt geven voordat jij naar je werk gaat.
 

4. Luxe is niet meer belangrijk

Waar je vroeger je geld uit kon geven aan dure verzorgingsproducten, mooie tassen of nog een extra paar schoenen, kun je nu tevreden zijn met veel minder. Als je al gaat shoppen kijk je vaak eerder op de babyafdeling dan naar die mooie tas.
 

5. Entertainment

Je leven wordt één groot podium; je zingt liedjes op de fiets, leest meerdere keren per dag voor (inclusief bijbehorende stemmetjes) en niets is leuker dan een gesprek tussen jou en je kinds favoriete knuffel. En het mooiste van alles; je publiek is altijd enthousiast!
 

6. Liefde

Je houdt meer van je kinderen dan je ooit van iemand anders gehouden hebt. Elke beslissing die je neemt in je leven neem je in het voordeel van je kinderen.
 

7. Doet je alles vergeten

Hoe rot je dag ook was, of hoe beroerd je je soms ook kunt voelen, de onbedaarlijke schaterlach, die kleine armpjes om je nek of een onverwacht “mama ik vind je lief” doen je alles op slag vergeten.
 

8. Vies wordt een rekbaar begrip

Kinderen gaan op in hun spel. Ze vergeten dan wel eens dat ze een snotneus hebben, vieze voeten of een plas moeten doen. Om nog maar te zwijgen van de luiers die net niet alles hebben opgenomen of de vloer die wordt ondergespuugd. Zonder problemen maak je het allemaal keer op keer weer schoon.
 

9. Je hart

Je kijkt naar je kind en ziet alleen maar liefde. Je hart is groter geworden.

 

Dit zijn allemaal zaken die het ouderschap prachtig maken. Maar, eerlijk is eerlijk, soms is het ook zwaar of moeilijk en de meest verantwoordelijke taak die je ooit hebt gehad. Maar tegelijkertijd ook de meest voldoening gevend. De aanstekelijke lachjes, de knipogen en uitgestrekte armpjes van je kind als je ze na een dag werken weer ziet maken al die slapeloze nachten de moeite waard. Wat niemand je over moeder worden verteld heeft is dat je een kind het leven schenkt, maar dat dat kind je laat zien waar het echt om draait.


Herken je dit? Wat maakt voor jou moeder zijn mooi? Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode
 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »