Facebook Twitter Pinterest

5 tips om een Zen-mama te zijn

5 tips om een Zen-mama te zijn

Mijn lieve peuterdochter gaf me vanmorgen op de fiets in twee zinnetjes weer een prachtig inzicht. Als eerste zei ze “was leuk hè mama, schilderen?” We hadden namelijk samen een schilderij gemaakt voor papa voor vaderdag. Nadat we daar even over babbelden kwam de volgende opmerking; “samen koekjes gemaakt he mama?”

Dat ik in het weekend onder andere ook alle ramen heb gezeemd, een mand met strijk heb weggewerkt en alle bedden heb verschoond slaat zij (gelukkig) niet op. Door deze twee simpele zinnetjes deed ze me inzien hoe makkelijk het kan zijn om een “zen-mama” te zijn.

Daarom voor alle (aanstaande) mama’s 5 tips om een Zen-mama te zijn:

1. Kinderen maken geen rommel maar herinneringen

Natuurlijk was je huis altijd veel opgeruimder toen je nog geen kinderen had. Maar bovenstaande geeft wel aan dat dat voor kinderen helemaal niets uitmaakt. Maak je daar dan ook niet (al) te druk om, maar geniet samen van die momentjes. Het schilderen samen met mijn dochter (met dank aan Pinterest voor de inspiratie!) maakte zelfs 3 mooie herinneringen; zij dacht terug aan een leuke activiteit met mama samen, ik maakte een paar leuke foto’s van de kleine kunstenaar en papa heeft een mooi schilderij.

 

2.  Kijk naar je kind

Overal zijn schema’s voor; hoe vaak een kind eet, plast of slaapt en hoe ze groeien. Maar ieder kind is anders.  Jouw kind kan best meer of minder van het een of het ander nodig hebben. Door goed naar ze te kijken leer je vanzelf waar je kind het meeste profijt van heeft. Ieder kind heeft zijn eigen schema!

 

3. Neem tijd voor jezelf

Het moederschap is een taak waar je 24/7 mee aan de slag bent.  Als je niet oppast, ben je dus alleen nog maar met je kinderen bezig en vergeet je jezelf. Plan daarom regelmatig iets in voor jezelf en regel een oppas; een vaste sportavond, een dagje naar de sauna of gezellig shoppen (voor jezelf!) met een vriendin. Wanneer jij lekker in je vel zit kun je er ook beter zijn voor je kindje(s)


4.  Plannen

Veel mama’s combineren een baan of bedrijf met het moederschap. Dit betekent dat je dus altijd druk bent. Het kan dan bijzonder veel rust geven als je vooruit plant. Dit kun je doen voor wie wanneer je kindje(s) naar het kinderdagverblijf gaat, je maaltijden (en dus je boodschappen) maar ook de tijd die je met je kindje doorbrengt.  Ook de tijd voor jezelf uit punt 3 mag je niet vergeten! Plan dit in de agenda van je smartphone of koop een handige gezinsplanner.


5 Slapen

Wanneer je uitgerust bent kun je veel meer aan. De laatste tip is dan ook: ga op tijd naar bed! Voor je kinderen had lag je misschien pas om 12 uur in bed. Zodra je kinderen hebt verandert je ritme en wordt je vroeger wakker. Misschien wordt je slaap zelfs nog enkele keren verstoord. Des te belangrijker is het dat je op tijd gaat slapen!


Heb jij nog tips voor andere (aanstaande) mama’s? Deel ze dan met ons!

Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »