Facebook Twitter Pinterest

10 Tips voor een ontspannen kraamweek

10 Tips voor een ontspannen kraamweek

Je telt de weken af tot de uitgerekende datum, spannend allemaal. Wanneer dient jullie kleintje zich aan, hoe ziet het er uit maar vooral ook, hoe zal het zijn als je straks je kleine wondertje in je armen hebt? Hoe het ook zal lopen, die eerste week is voor iedereen heel bijzonder; je gezinssituatie verandert, je hebt ineens de zorg voor een heel klein mensje en ook in je lijf gebeurt van alles. Daarom hier een paar tips die je kunnen helpen om ontspannen de kraam week door te komen.

 

1. Vraag en accepteer hulp


als iemand zijn hulp aanbiedt, accepteer deze dan ook! Maar nog belangrijker; heb je ergens hulp bij nodig, laat het de mensen om je heen weten!

2. Reguleer je kraambezoek

het klinkt heel ongezellig, maar durf af en toe nee te zeggen. De meeste mensen bellen eerst of het uitkomt dat ze je baby komen bewonderen. Ben jij moe, of is het die dag al druk genoeg (geweest) zeg dat dan ook eerlijk en vraag of ze een andere keer willen komen. Plan ook momenten in dat je samen van je kersverse gezinnetje kunt genieten!

3. Laat de boel de boel

je huishouden kan wel even wachten. Je kraamverzorgster helpt bij de zaken die écht moeten gebeuren. Jij mag je deze week helemaal op je baby richten!

4. Eet makkelijk

begrijp me goed, een goede maaltijd heb je nu zeker nodig! Maar maak het jezelf makkelijk. Tijdens de weken voor de bevalling had ik een aantal ovenschotels kant en klaar gemaakt en in de diepvries gezet. Niets makkelijker tijdens je kraamweek dan een schotel die alleen nog maar verwarmd moet worden. Sommige mensen zijn ook zulke bofkonten dat buren of (schoon)moeders de heerlijkste maaltijden brengen, geniet er maar van! Anders heb je natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om een maaltijd thuis te laten bezorgen.

5. Bel een specialist als je vragen hebt!

Als je net bevallen bent kun je heel onzeker zijn, over jezelf, over de verzorging van je baby of over de borstvoeding. Bel als je vragen hebt je huisarts of verloskundige, daar zijn ze immers voor. Heb je vragen over borstvoeding? Hier vind je een lactatiekundige bij jou in de buurt en een overzicht met vergoedingen.

6. Maak veel foto’s en of videos.

Deze tijd is zo bijzonder en gaat snel voorbij. Heb je ideeen nodig voor het maken van mooie foto’s, neem dan eens een kijkje op onze Pinterest bord “Mooie zwangerschaps- en geboortefotos” 

Vader en babyBron: Pinterest           
                             

7. Je baby zal in het begin veel slapen

maak gebruik van die rustmomentjes om zelf ook even lekker te slapen; je hebt net een topprestatie achter de rug!

8. Volg je gevoel!

Je hebt je kindje 9 maanden bij je gedragen en kent het dus goed. Heb jij het idee dat iets niet prettig is voor je kindje, pas dat dan aan. Onze dochter heeft een koemelkallergie, daar zijn we achter gekomen door goed naar ons eigen gevoel te luisteren. Nu we dit weten en daar rekening mee houden is ze een erg vrolijk meisje,

9.Betrek je partner zoveel mogelijk bij de verzorging.

Het is fijn om deze mooie momentjes samen te kunnen delen. Bovendien krijgt hij (zij) zo ook de handigheid hierin en wordt het voor jou straks makkelijker als je het een keer aan je partner over moet laten.

10. Sta open voor veranderingen.

Zeg nooit nooit. Van te voren heb je allerlei ideeen over hoe je het ouderschap aan wilt gaan pakken. Als je kleintje eenmaal geboren is kan de praktijk soms anders zijn. Stel je ideeen bij en houd niet krampachtig vast aan wat je ooit hebt bedacht.


Natuurlijk is deze lijst niet volledig en zul je misschien ook niet alle tips gebruiken. Pik er uit wat goed voelt voor jou, maar als je tips hebt voor andere (aanstaande) mama’s horen we ze natuurlijk ook graag!

Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »