Facebook Twitter Pinterest

10 Tips om je bevalling op gang te brengen

10 Tips om je bevalling op gang te brengen

Mijn hoogzwangere vriendin keek reikhalzend uit naar de volle maan; dan zou de baby eindelijk komen! Maar wat er ook gebeurde, geen baby. Wel sliep ze een gat in de dag. Voor alle dames die wachten op de geboorte van hun baby zetten wij een aantal tips op een rijtje die (zouden) helpen om de geboorte op gang te brengen:

Ananas

Ananas en ander tropisch fruit zoals mango en papaya bevatten het enzym bromelaine. Een van de eigenschappen daarvan is dat het vlees malser maakt. Precies wat er moet gebeuren om jouw kindje geboren te laten worden…


Stimuleer je tepels

Veel vrouwen moeten er niet aan denken omdat deze tijdens je zwangerschap extra gevoelig zijn, maar door het stimuleren van je tepels wordt oxytocine aangemaakt. Dit stofje zorgt er voor dat je baarmoeder samentrekt. (en als je kindje geboren is voor een toeschietreflex). Je hoeft ze dan ook niet rechtstreeks te stimuleren maar kunt dit gewoon met je beha en shirt aan doen.


Schudden met die billen

Dansen is een prima manier om te ontspannen en om je kindje te helpen om verder in te dalen. (als je maar niet gaat paaldansen!) Maak het gezellig en zoek jullie favoriete muziek uit, helpt het niet om de geboorte op gang te krijgen, dan hebben jullie in ieder geval een leuke tijd samen! Geen zin om te dansen? Maak een lekkere wandeling.


Framboosbladthee

Het drinken van framboosbladthee zou de baarmoeder verzachten en de bekkenbodem versterken. Het wekt niet direct de bevalling op, maar wordt wel gezien als een goede voorbereiding daar op.


Drukpunten

Door de juiste drukpunten te activeren zou je met accupressuur de bevalling kunnen opwekken.  Heb hier zelf geen ervaring mee, maar vond hier wel een complete handleiding (in engels)


Terug naar het begin

Juist ja, sex! Bepaalde stoffen in sperma kunnen de baarmoedermond helpen verweken. Deze tip kan natuurlijk prima gecombineerd worden met de 2e tip…


Spicy food

Het eten van een pittige maaltijd kan helpen om de bevalling in gang te zetten. Je baby moet er dan wel klaar voor zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn om vroeg in je zwangerschap een keer een schepje sambal bij de nasi te eten!


Bruine bonen

We weten allemaal wat het effect is van bruine bonen eten, juist ja; gas! En precies die gassen zorgen voor buikkrampen waardoor de weëen op gang kunnen komen. Of je verloskundige daar ook blij mee is?


Bitter Lemon en Tonic

Beide drankjes bevatten (net als ananas) kinine wat de bevalling op gang zou helpen. Ook hier geldt natuurlijk dat je kindje er klaar voor moet zijn!


Voetmassage

Een voetmassage kan, zeker tegen het einde van je zwangerschap, heerlijk zijn. Wanneer de juiste drukpunten worden gestimuleerd kan daardoor ook de bevalling in gang worden gezet. Een prima reden dus om je partner nog eens lief aan te kijken!


Heb jij een van deze middeltjes gebruikt en hebben ze voor jou geholpen? Of heb je nog andere tips? We horen het graag!

Zwangerschapslingerie      Zwangerschapsbadmode     Zwangerschapsnachtmode 

 

 

 

Reacties

  1. Anita Anita

    Die lijst had ik graag willen hebben. Bij allebei ruim een week over de datum. Leuk stukje weer, Eva!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
/* shopScript */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »